Перейти до вмісту

Центр «Фрезеніус Медикал Кер Україна» у Харкові відновив свою роботу

| Media Center

Харківська клініка Fresenius Medical Care 12 липня 2023 року знову відкрила свої двері для пацієнтів.

З березня 2022 року через численні обстріли і зростаючу загрозу для пацієнтів та персоналу діалізні процедури були призупинені.

Турбуючись про здоров’я, життя і безпеку пацієнтів і співробітників клініки, за сприяння мера Харкова, представників міськрад та спецпідрозділу поліції Харкова, а також харківських залізничників компанія евакуювала понад 50 пацієнтів, які виявили бажання виїхати, разом з родинами і домашніми улюбленцями у безпечний регіон, надавши їм гемодіаліз у партнерських клініках.

Наразі, коли безпекова ситуація у Харкові покращилася і з огляду на численні прохання пацієнтів, було прийнято рішення відновити роботу центру.

З першого дня роботи проводилася гемодіалізна терапія, адже пацієнти з нетерпінням чекали на поновлення роботи клініки.

Сьогодні в харківському центрі проходять лікування 22 пацієнти, і їхня кількість постійно зростає. Повертаються колишні пацієнти, з’являються нові, які вирішили довірити своє здоров’я «Фрезеніус Медикал Кер Україна» після відновлення роботи центру.

Компанія робить усе можливе, щоб забезпечити безпеку пацієнтів і співробітників закладу. До ревідкриття центру були враховані всі питання безпеки: вікна заклеєні захисною плівкою, деталізована схема доступу до найближчого бомбосховища (3–5 хвилин пішки) додана на стенд клініки, також підготовлені алгоритми дій у разі небезпеки.

Майже всі співробітники харківської клініки залишилися в місті або вже повернулися в місто, і з ентузіазмом виконують свої обов’язки.

«Всі колеги дуже мотивовані, адже всі чекали на відновлення роботи не менше за пацієнтів, – розповідає медична директорка гемодіалізного центру в Харкові Нелля Котулевич. – Наші співробітники – не тільки професіонали, а й люди, віддані своїм пацієнтам, які брали активну участь у підготовці до відкриття центру. Ми пишаємося тим, що майже всі наші співробітники уже в Харкові, багато наших пацієнтів також повернулися, з’являються і нові. Разом ми пройшли через багато випробувань – блекаути, щоденні обстріли, ракетні удари, – але ми можемо витримати все, тому що є ті, про кого ми повинні піклуватися, ті, хто залежить від нас. І колектив залишається з нашими пацієнтами. Тому що ми боремося на медичному фронті за їх здоров'я і благополуччя, і це наша найважливіша місія і наш внесок у перемогу України».