Перейти до вмісту

«Фрезеніус Медикал Кер Україна» долучилась до благодійного проекту «Інтер-Дітям» для дитячої лікарні ОХМАТДИТ

У відділенні інтенсивної  терапії гострих інтоксикацій дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» щорічно отримують лікування до 1000 пацієнтів з усієї України, значна частина яких потребує екстракорпоральних методів лікування, в тому числі на MultiFiltrate. Цей апарат дозволяє проводити пролонговані методи замісної ниркової терапії, що часто є єдиним вибором для пацієнтів із нестабільною гемодинамікою, а також плазмаферез.  Як мінімум 60 пацієнтів із гострою хворобою нирок (ГХН) щорічно отримують на ньому лікування. 

Найбільша проблема донедавна полягала в тому, що апарат був єдиний на весь лікувальний заклад.  Так, коли його потребувала загальна реанімація – всі пацієнти відділення інтенсивної терапії гострих інтоксикацій залишалися без можливості отримати лікування. Також нерідкі ситуації, коли процедури потрібно було провести одночасно декільком дітям, які цього потребували. Адже, тільки один пацієнт може бути підключений до одного MultiFiltrate одночасно. Тому потреба в другому існувала вже давно.

Дякуючи благодійникам БО «Інтер-Дітям», що впродовж цілого року збирали кошти для цієї благородної мети, відтепер у ОХМАТДИТ з’явився і другий апарат для пролонгованих методів замісної ниркової терапії, що дасть можливість застосовувати їх паралельно і для інших пацієнтів закладу.

В усьому світі обладнання подібного класу зараз активно застосовують для лікування ускладнень у важких і нетранспортабельних пацієнтів із COVID-19.  Так, у ОХМАТДИТ останнім часом його щоденно застосовували для дитини із COVID-19 і СПОН.

Незважаючи на величезний попит у всьому світі на MultiFiltrate, «Фрезеніус Медикал Кер Україна» вдалося забезпечити запуск апарату впродовж місяця, ба більше - домогтися кращих умов поставки.

Головний принцип “апарат – до пацієнта” є ключовою перевагою такого медичного обладнання. Незалежно від транспортабельності хворого, MultiFiltrate, завдяки його мобільній конструкції, можна швидко привезти у будь-яке відділення і одразу розпочати лікування.

Впевнені - відтепер він допомагатиме лікарям ОХМАТДИТ рятувати ще більше життів маленьких пацієнтів.

Про подію на сайті БО «Інтер-Дітям»

Висвітлення події в медіа (відео)

На фото: зліва - телеведучі Анастасія Даугуле та Роман Кадемін, справа - директор компанії «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Роман Шурдук