Перейти до вмісту

«Фрезеніус Медикал Кер» в Україні відкрив діалізний центр у Харкові

| Новини

У вересні у місті Харків запрацював новий діалізний центр «Фрезеніус Медикал Кер Україна». Відтепер люди із хронічною хворобою нирок V стадії можуть безоплатно отримувати життєво необхідну процедуру гемодіалізу за найвищими світовими стандартами.

«Фрезеніус Медикал Кер Україна» —дочірня компанія світового лідера продуктів і послуг для людей з нирковою недостатністю, яка вже більше ніж 10 років успішно розвивається на українському ринку.

«Ще три роки тому українцям здавалася неможливою конкуренція медичних закладів різних форм власності, неможливим здавався вибір місця лікування пацієнтом, що потребує діалізу. І ми дуже пишаємося, що ми із українськими та міжнародними партнерами, забудовниками вірили у те, що це реально, і наближували нас до цієї мети. Переконані, що спільними зусиллями медзаклад стане прикладом для інших у країні, а Німеччина і надалі залишатиметься надійним партнером для України у сфері охорони здоров'я», — поділився директор ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Роман Шурдук.

Петер Герр, Заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина на урочистому відкритті зауважив: «Відкриття медичного центру «Фрезеніус Медикал Кер» ще один знак міцної та тривалої дружби між Німеччиною та Україною. Коли йдеться не тільки про надання Німеччиною Україні білатеральної підтримки у розмірі більше 2 мільярдів євро з 2014 року, а й про підтримку українців німецькими приватними підприємствами, як «Фрезеніус Медикал Кер». Тепер не лише пацієнти, а й місто Харків отримає додаткові переваги, оскільки буде затребуваним як регіональний центр надсучасного та ефективного медичного обслуговування, що надаватиме доступ все більшій кількості пацієнтів якісні медичні послуги».

Хронічна хвороба нирок — це стан, за якого нирки не в змозі виконувати свої функції в достатньому обсязі та виводити надлишок рідини з організму. Ця хвороба здатна прогресувати та спричинити повну втрату функцій нирок  (на термінальній стадії). Як наслідок, людині пожиттєво необхідна ниркова замісна терапія — діаліз або трансплантація нирки. Гемодіаліз — це очищення крові від токсинів, шкідливих речовин та зайвої рідини за межами організму через спеціальний апарат і діалізний фільтр. Гемодіаліз потрібно проводити тричі на тиждень, тривалість кожної процедури —  чотири години.

Заклад надає пацієнтам якісне лікування методом гемодіалізу (HDF∕HDF on-line) в амбулаторних умовах, забезпечує консультацію спеціалістів (зокрема лікаря-терапевта, лікаря-нефролога) та кваліфіковану амбулаторно-поліклінічну допомогу.

У медцентрі заплановано обладнати 30 надсучасних апаратів для гемодіалізу FRESENIUS 5008S, систему водоочистки й обладнання для автоматичного змішування розчинів. Це означає, що мінімум 165 пацієнтів із хронічною хворобою нирок зможуть регулярно проходити життєво необхідну процедуру гемодіалізу. У діалізному центрі є власна система водоочистки та створення концентратів, які необхідні для проведення якісного діалізу. Якість діалізу кожного пацієнта контролюється як медичними працівниками центру, так і спеціальною програмою EuClid, яка збирає та аналізує дані пацієнтів, аби забезпечити їм найкращу послугу.

Усі послуги для громадян України доступні у межах Програми медичних гарантій. «Фрезеніус Медикал Кер Україна» — один із приватних закладів, який повністю відповідає вимогам Національної служби здоров’я України (НСЗУ), уклав договір із НСЗУ і може надавати послуги екстракорпорального гемодіалізу за встановленим на державному рівні тарифом на послуги. Для пацієнтів вони є безкоштовними.

Вікторія Мілютіна, керівниця Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України розповідає про Програму медичних гарантій: «Гемодіаліз, перитонеальний діаліз входять до пакетів медичних послуг у межах Програми медичних гарантій. І якщо до 2018 року не був розповсюджений приватний надавач послуг, то зараз згідно із законодавством будь-який заклад, незалежно від форми власності, може розраховувати на контракт із Національною службою охорони здоров’я. Якщо цей заклад має відповідні документи, співробітників і відповідає специфікації послуги, на яку хоче законтрактуватися. Із спеціалізованою медичною допомогою у межах ПМГ ми працюємо більш ніж рік. З 1 квітня понад 230 мільйонів гривень отримали приватні медичні заклади за контактами із НСЗУ».

Харків став третім містом України, де відтепер функціонуватиме діалізний центр «Фрезеніус Медикал Кер Україна» за адресою вул. Клочківська, 101Д. Подібні центри з 2009 року надають послуги у Черкасах та в Чернігові. Саме завдяки медичній реформі охорони здоров’я приватні медичні заклади нині мають змогу розвиватися, працювати на однакових умовах із комунальними і створювати прозору конкуренцію на українському ринку.

Володимир Новаківський, медичний директор ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», зазначив: «Аби отримати  діаліз безоплатно, потрібно зробити три простих кроки. Зателефонувати до медичного центру «Фрезеніус Медикал Кер Україна» або взяти направлення у свого лікаря-нефролога зі встановленим діагнозом N18.4, N18.5, N18.9, N19. Прийти в один із медичних центрів «Фрезеніус Медикал Кер Україна», у якому зручно отримувати лікування — у Харкові, Чернігові чи в Черкасах. Почати отримувати якісну замісну ниркову терапію».